3 VOORDELEN VAN KINDEROPVANG IN UTRECHT

Het hebben van een baan én een gezin is allang niet meer ongewoon. En dat opa of oma een dag of meerdere per week op de kleinkinderen past is ook vrij gangbaar. Maar wat als je nu geen familie of vrienden hebt die jouw kind opvangt tot wanneer jij terug bent van het werk? En heb je niet de mogelijkheid om deeltijd te werken?

Als je als ouder of verzorger twijfels hebt om je kind bij een dagopvang te brengen, is dat begrijpelijk. De beslissing om al dan niet te kiezen voor een opvang voor je kind is niet zomaar even genomen. Dat moet je goed overwegen en onderzoeken welke vorm van opvang voor jouw kind en jouw situatie de beste is. Onderzoek en kies een kinderopvang die goed aansluit op jouw opvoedstijl en jouw normen en waarden meegeeft.

BSO SOEST

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden in opvang die de zekerheid en flexibiliteit bieden die voor jou belangrijk zijn. Denk hierbij aan de mogelijkheid om hele -of halve of zelfs driekwart dagen op te vangen. De meeste kinderdagverblijven bieden ook Buitenschoolse opvang (BSO) aan, zoals bij Topkids. Dit biedt jou zekerheid voor je kind en tegelijkertijd flexibiliteit om je werk te doen.

Hieronder 3 belangrijke voordelen van kinderopvang voor je kind:

1. Het kind staat centraal

De begeleiding van kinderen wanneer ze naar een kinderopvang gaan staat erom bekend heel goed te zijn. De medewerkers die werkzaam zijn in een kinderdagverblijf hebben hart voor de kinderen en zullen alles doen om een veilige, warme en prettige omgeving te creëren.

2. Stimulering van de ontwikkeling van kinderen

De verschillende programma’s in een kinderdagverblijf zijn speciaal gericht op de ontwikkeling van je kind. De kinderen worden gestimuleerd op verschillende fronten. Niet alleen wordt er veel met de kinderen gepraat, kinderen leren ook delen, samenspelen en voor zichzelf op te komen. Dit is een belangrijk aspect voor een kind in de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Ook wordt door activiteiten zoals dans en lezen de creatieve en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd.

3. Een andere omgeving in het verlengde van thuis

Omdat de kinderopvang een andere omgeving is dan thuis, zal je kind ervaren dat er ook een andere wereld bestaat dan het vertrouwde thuisfront. Er gelden misschien ook andere regels dan thuis. Wanneer je kind zich veilig en vertrouwd voelt in het kinderdagverblijf, zal dit helpen het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van je kind op te bouwen.

Dit alles bij elkaar vormt een goede basis voor het sociale gedrag en zelfvertrouwen van je kind in zijn of haar verdere leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *