Babyuitzet

Gelukkig

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Je hebt na de positieve zwangerschapstest negen maanden de tijd om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Misschien wel het leukste om te regelen is de babyuitzet.

Als dit je eerste kindje is, zul je je er over verbazen hoeveel spullen je nodig hebt. Ons advies; begin op tijd. Door aan het begin van het tweede trimester van je zwangerschap al te beginnen met het verzamelen van de babyuitzet, heb je genoeg tijd om je goed in te lezen en natuurlijk de kosten over een aantal maanden te verdelen. En het is natuurlijk geen straf om op zoek te gaan naar het eerste boxpakje voor je kindje, zijn of haar wiegje of dat schattige dekentje.

babyuitzet

Kosten babyuitzet

Helaas kunnen de kosten voor de babyuitzet al snel oplopen tot boven de €1000 euro. Het Nibud heeft de kosten voor een gemiddelde babyuitzet berekend op €670 euro. Hieronder vallen het echt essentiële zoals kleding, verzorging en de babykamer. Daarnaast hebben ze een lijst met “niet essentiële” spullen berekent. Hierbij kun je denken aan een box, kinderwagen of traphekje; spullen die voor een gemiddeld huishouden toch redelijk onmisbaar zijn. Voor deze spullen wordt nog een extra 1200 euro vastgesteld. En ze houden in dit geval rekening met lage kosten. Tegenwoordig ben je voor een kinderwagen alleen namelijk al gauw €500 euro kwijt.

Babyuitzetlijst

Deze prijzen klinken misschien wat heftig maar je kunt het over een aantal maanden verdelen. Begin daarom met een babyuitzetlijst. Bekijk welke spullen je allemaal wilt en probeer deze over een aantal maanden te verdelen. Ga bijvoorbeeld één maand aan de slag met alle spullen voor het badderen, één maand met alles voor de verzorging en één maand met artikelen voor in de woonkamer. Natuurlijk kan dat schattige boxpakje of die leuke luiertas altijd tussendoor.  

Goedkope babyuitzet

De kosten kun je zo gek maken als je zelf wilt. Een tweedehands kinderwagen is echt niet minder dan een gloednieuwe. En die kleertjes in maat 56 en 62 zijn zo kort gedragen dat ze nog best een tweede ronde meekunnen. Wil je toch liever nieuwe spulletjes voor je kindje? Dan kunnen wij misschien iets voor je betekenen. Bij zwangerennu.nl vergelijken we diverse aanbieders van de babyuitzet zodat je altijd de beste deal hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *