Beroepen met voldoening

Als ik kijk naar mijn eigen werk ben ik zeer tevreden. Momenteel werk ik als administratief medewerker bij een grote organisatie in de buurt van mijn woonplaats Tubbergen. Ik heb een hele aardige leidinggevende, maar wellicht stel jij jezelf ook wel eens deze vraag: “Wat voeg ik met mijn werk écht toe aan de samenleving?”. Ook ik stel mijzelf wel eens deze vraag en zo stuitte ik op onderstaande beroepen. Ben jij het met mij eens?

Kinderopvang of gastouder

Persoonlijk vind ik het erg mooi om verantwoordelijk te zijn voor anderen. Bij een beroep in de kinderopvang of als gastouder ben je echt verantwoordelijk voor baby’s, peuters en kleuters. Je leert ze vallen en opstaan en bent een groot onderdeel van de eerste levensjaren. Als het je leuk lijkt om op de kinderopvang in Tubbergen te werken, bekijk dan eens deze website.

Zorg

De zorg, wat moet ik daar toch over zeggen na dit ‘corona’ jaar. Waarschijnlijk hebben we dit jaar pas écht ingezien hoe belangrijk deze mensen zijn. Iedere dag klaar staan voor zieke mensen die jouw hulp hard nodig hebben. Mocht ik mij ooit willen laten omscholen, dan is de zorg zeker iets waar ik naar ga kijken.

Politieagent(e)

Tot slot nog een spannend beroep, waarbij je echt impact maakt. Ik heb zeer veel respect voor alle agenten die iedere dag ons leven een stukje veiliger proberen te maken. Zelf loop je natuurlijk gevaar, omdat je geen idee hebt welke crimineel die dag jouw pad kruist. Petje af!

Graag wil ik van jou weten voor welke beroepen jij enorm veel respect hebt. Laat je het mij weten in de comments?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *