Belangen van slaap voor kinderen

Belangen van slaap voor kinderen

Voor een ieder is slaap belangrijk. In het bijzonder natuurlijk de jongere generatie. Slapen is belangrijk omdat ze juist op die leeftijd nog veel moeten groeien en bij moeten komen van de vrij actieve dagen die ze hebben. Voor kinderen is het belangrijk dat ze elke nacht voldoende slapen. Hierdoor groeien ze sneller en groeien ze gezonder op. Ze pakken door goed te slapen een voorsprong op andere kinderen waardoor ze vaak beter presteren op school maar ook bijvoorbeeld op het voetbalveld. Sporten is belangrijk voor kinderen maar vergt wel veel van hun lichaam. Goed slapen is daarna essentieel. 

Een speciaal deken om beter te slapen 

Beter slapen doe je door verschillende dingen te verbeteren. Bijvoorbeeld het ophangen van een gordijn zodat de straatlampen niet naar binnen schijnen helpt. Ook het inbrengen van een bepaalde consistentie zorgt voor een betere slaaprust. Door elke avond even laat naar bed te gaan zorg je voor een goed ritme. Daarnaast is een verzwaringsdeken kind van Slaapkalm een aanrader. Dit verzwaarde deken zorgt ervoor dat de kwaliteit van slaap verbeterd. Door onder een verzwaard deken te slapen voelt het alsof je de hele nacht geknuffeld wordt. Uiteraard vinden kinderen dit harstikke fijn. 

Te weinig slapen, bijna iedereen doet het 

Te weinig slapen is een groot probleem in Nederland. Een groot deel van de Nederlanders heeft maling aan het nemen van voldoende rust. Ze werken graag door of gaan in de avond iets leuks doen. Hierdoor slapen ze pas laat en dus te weinig. Vroeg opstaan hoort er uiteraard wel gewoon bij. Weinig slapen zorgt ervoor dat je op de lange termijn achteruit gaat. Bepaalde trucjes zoals het inbrengen van een bepaald ritme kan enorm helpen. Daarnaast zijn er ook verschillende alternatieve tools. Bepaalde type dekens kunnen je ook helpen in het verbeteren van je slaap. 

Beroepen met voldoening

Beroepen met voldoening

Als ik kijk naar mijn eigen werk ben ik zeer tevreden. Momenteel werk ik als administratief medewerker bij een grote organisatie in de buurt van mijn woonplaats Tubbergen. Ik heb een hele aardige leidinggevende, maar wellicht stel jij jezelf ook wel eens deze vraag: “Wat voeg ik met mijn werk écht toe aan de samenleving?”. Ook ik stel mijzelf wel eens deze vraag en zo stuitte ik op onderstaande beroepen. Ben jij het met mij eens?

Kinderopvang of gastouder

Persoonlijk vind ik het erg mooi om verantwoordelijk te zijn voor anderen. Bij een beroep in de kinderopvang of als gastouder ben je echt verantwoordelijk voor baby’s, peuters en kleuters. Je leert ze vallen en opstaan en bent een groot onderdeel van de eerste levensjaren. Als het je leuk lijkt om op de kinderopvang in Tubbergen te werken, bekijk dan eens deze website.

Zorg

De zorg, wat moet ik daar toch over zeggen na dit ‘corona’ jaar. Waarschijnlijk hebben we dit jaar pas écht ingezien hoe belangrijk deze mensen zijn. Iedere dag klaar staan voor zieke mensen die jouw hulp hard nodig hebben. Mocht ik mij ooit willen laten omscholen, dan is de zorg zeker iets waar ik naar ga kijken.

Politieagent(e)

Tot slot nog een spannend beroep, waarbij je echt impact maakt. Ik heb zeer veel respect voor alle agenten die iedere dag ons leven een stukje veiliger proberen te maken. Zelf loop je natuurlijk gevaar, omdat je geen idee hebt welke crimineel die dag jouw pad kruist. Petje af!

Graag wil ik van jou weten voor welke beroepen jij enorm veel respect hebt. Laat je het mij weten in de comments?

Help! Ik denk dat ik een SOA heb, wat nu?

Help! Ik denk dat ik een SOA heb, wat nu?

Heb je last van wratjes, blaasjes of wondjes op of rondom je geslachtsdelen? De kans bestaat dat je te maken hebt met een seksueel overdraagbare aandoening. In de volksmond ook wel een SOA genoemd. Het hebben van een SOA is natuurlijk niet fijn. Zeker niet omdat een SOA erg makkelijk overdraagbaar is. 

Denk je dat je een SOA hebt? In deze blog delen we een aantal tips met je. Allereerst raden we je natuurlijk aan om een afspraak te maken bij je huisarts of bij de GGD. Zij kunnen vaststellen of je daadwerkelijk met een SOA te maken hebt en zij kunnen vervolgens een behandelplan opstellen. 

Blijkt dat je inderdaad een SOA hebt? En heb je de afgelopen tijd meerdere bedpartners gehad? Licht deze bedpartners in! Waarschuw iedereen met wie je in de afgelopen 6 maanden seks mee hebt gehad. Door eerdere sekspartners in te lichten, voorkom je dat zij de SOA ook weer verspreiden. Het inlichten van eerdere bedpartners kun je anoniem doen via de website Partnerwaarschuwing.nl

Moet ik een SOA laten behandelen?

Ja, we raden aan een SOA altijd te laten behandelen. Wanneer je dit niet doet, kan het gevolgen hebben voor je gezondheid. 

Ik durf niet naar de huisarts of naar de GGD

Meerdere mensen gaan niet naar de huisarts bij SOA-gerelateerde klachten. Dit doordat zij zich schamen. Een SOA is niets om je over te schamen. Wil je toch niet naar de huisarts of naar de GGD? Het is ook mogelijk om een SOA zelfafnametest te doen. Op deze website kun je hier meer informatie over vinden. 

Wat is de tegenwoordige meisjeskleding mode?

Wat is de tegenwoordige meisjeskleding mode?

Het kiezen van een leuke outfit voor een meisje hoeft niet moeilijk te zijn. Vanaf een bepaalde leeftijd willen meiden zelf kiezen wat ze aandoen. Vanaf welke leeftijd vindt dit plaats en hoe betrek je je kind op een leuke manier bij het kopen van meisjeskleding?

Zelf kleding uitkiezen

Het is essentieel dat je je kind vrijheid geeft in de keuze van kleding. Uiteraard moeten ze het niet te bont maken en mag je je kind gerust sturen. Het ene kind begint al vanaf 4 jaar met het uitzoeken van haar eigen outfit, terwijl dit bij de ander vanaf een jaar of 7 start. Dit hangt af van de persoonlijkheid en het niveau van autonomie van je kind.

Betrek je kind bij het winkelen

Door samen te shoppen zorg je ervoor dat je kleding aanschaft die ook echt in de smaak valt. Een ouder kan een totaal andere smaak hebben dan een kind, door samen te winkelen wordt dit opgelost. Je kan je kind in dit proces tips geven en aangeven wat mooi bij elkaar past, maar uiteindelijk kiest je kind zelf leuke en passende kleding uit die bij haar smaak past. Het betrekken van je kind bij kledingkeuzes zorgt tevens voor meer zelfvertrouwen van je kind. Het winkelen kan uiteraard in een fysieke winkel maar ook in een online winkel plaatsvinden.

meisjeskleding

Trend meisjeskleding in 2021

Nog steeds is het gebruik van veel kleur een geliefd onderdeel van kinderkleding in 2021. Kinderkleding valt door het gebruik van kleur op en dit zorgt voor een vrolijk geheel. Denk hierbij aan lila en paars maar ook citroengeel en zomergroen. Ook dit jaar worden diverse prints veelvuldig gezien zoals bloemenprints, of prints met hartjes en dieren.

Naast het gebruik van veel kleur zijn ook aardse tinten van de partij, vooral in de herfst en wintermaanden. Aardse tinten zorgen voor een rustiger geheel en zijn goed te combineren met eventuele iets meer kleurgebruik.

Het gebruik van duurzame stoffen zien we ook in 2021 veelvuldig terug. Duurzaamheid zien we vooral terug in het gebruik van materialen zoals verantwoord geteeld katoen. Meisjeskleding en prints hebben het altijd goed gedaan.

Eerste hulp bij een schooltas uitzoeken

Eerste hulp bij een schooltas uitzoeken

Het nieuwe schooljaar gaat alweer bijna van start en dat betekent dat het ook weer tijd is voor een nieuwe schooltas. Maar voor welke kies je dit jaar? Wij helpen jou de juiste tas uit te zoeken.

Welke schooltassen zijn helemaal in dit jaar?

Met een schooltas volgens de laatste modetrends scoort jouw kind punten bij zijn of haar klasgenoten. Tassen die het altijd goed doen zijn de rugzakken van Kipling en Eastpak. Wil je een ander merk? Hier vind je meer schooltassen.

Comfort is ook zeer belangrijk

De nieuwe tas voor jouw kind dient niet alleen mooi te zijn, maar ook comfortabel en ergonomisch. Jouw kind draagt dagelijks veel boeken en andere gadgets in zijn of haar schooltas. Deze moet dus sterk zijn, maar ook voldoende steun geven aan de rug. Zo voorkom je rugklachten in latere jaren!

Hoe kies je jouw nieuwe tas?

Kies jouw tas niet alleen uit op design en kwaliteit, maar denk er ook om dat alles wat je nodig hebt erin kan. Je kunt nog zo’n mooie tas aanschaffen, maar als de laptop er niet in past, dan heb je er helaas niks aan.

Het soort tas

Er zijn verschillende soorten tassen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de rugzak of de schoudertas. Kies altijd voor een rugzak als er veel gewicht in de tas komt te zitten. Hierdoor wordt het gewicht beter verdeeld over de rug. Hoeft jouw kind alleen een laptop mee? Kies dan een goede laptoptas met extra opbergruimte. Fietst jouw kind naar school of zijn ze lang onderweg? Dan is een waterdichte tas absoluut geen overbodige luxe. Om het nog comfortabeler te maken op de fiets, kun je ook denken aan een tassendrager of fietstassen.

Waar haal je een goede schooltas?

Er zijn veel leuke winkels die je kunt bezoeken om een tas uit te zoeken. Natuurlijk kun je ook online een nieuwe tas uitzoeken zoals bij Talens.

Babyuitzet

Babyuitzet

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Je hebt na de positieve zwangerschapstest negen maanden de tijd om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Misschien wel het leukste om te regelen is de babyuitzet.

Als dit je eerste kindje is, zul je je er over verbazen hoeveel spullen je nodig hebt. Ons advies; begin op tijd. Door aan het begin van het tweede trimester van je zwangerschap al te beginnen met het verzamelen van de babyuitzet, heb je genoeg tijd om je goed in te lezen en natuurlijk de kosten over een aantal maanden te verdelen. En het is natuurlijk geen straf om op zoek te gaan naar het eerste boxpakje voor je kindje, zijn of haar wiegje of dat schattige dekentje.

babyuitzet

Kosten babyuitzet

Helaas kunnen de kosten voor de babyuitzet al snel oplopen tot boven de €1000 euro. Het Nibud heeft de kosten voor een gemiddelde babyuitzet berekend op €670 euro. Hieronder vallen het echt essentiële zoals kleding, verzorging en de babykamer. Daarnaast hebben ze een lijst met “niet essentiële” spullen berekent. Hierbij kun je denken aan een box, kinderwagen of traphekje; spullen die voor een gemiddeld huishouden toch redelijk onmisbaar zijn. Voor deze spullen wordt nog een extra 1200 euro vastgesteld. En ze houden in dit geval rekening met lage kosten. Tegenwoordig ben je voor een kinderwagen alleen namelijk al gauw €500 euro kwijt.

Babyuitzetlijst

Deze prijzen klinken misschien wat heftig maar je kunt het over een aantal maanden verdelen. Begin daarom met een babyuitzetlijst. Bekijk welke spullen je allemaal wilt en probeer deze over een aantal maanden te verdelen. Ga bijvoorbeeld één maand aan de slag met alle spullen voor het badderen, één maand met alles voor de verzorging en één maand met artikelen voor in de woonkamer. Natuurlijk kan dat schattige boxpakje of die leuke luiertas altijd tussendoor.  

Goedkope babyuitzet

De kosten kun je zo gek maken als je zelf wilt. Een tweedehands kinderwagen is echt niet minder dan een gloednieuwe. En die kleertjes in maat 56 en 62 zijn zo kort gedragen dat ze nog best een tweede ronde meekunnen. Wil je toch liever nieuwe spulletjes voor je kindje? Dan kunnen wij misschien iets voor je betekenen. Bij zwangerennu.nl vergelijken we diverse aanbieders van de babyuitzet zodat je altijd de beste deal hebt. 

De voordelen van silent disco voor jeugd

De voordelen van silent disco voor jeugd

Een silent disco is zeer goed geschikt voor de jeugd en zal een onvergetelijke dag, middag of avond creëren. Zo kan je een silent disco heel goed organiseren voor een kinderfeestje, klassenuitje of familiedag. Wij vertellen jou hoe je dit precies regelt.

De voordelen ervan

Een silent disco heeft vele voordelen. Zo is het een stille disco, waardoor de omgeving er geen last van heeft en jij zelf ook geen last hebt van omgevingsgeluiden. Zo is het dus niet alleen zeer goed geschikt voor een silent disco feestje, maar ook voor een silent cinema, stads- of boswandeling en excursie of rondleiding. Er kunnen dan instructies of een andere uitleg gegeven worden aan meerdere groepen en ondertussen kan er ook muziek afgespeeld worden. Bij een silent cinema kan dit ook buiten georganiseerd worden, omdat je geen last van omgevingsgeluiden hebt. Verder kan, indien je meerdere zenders huurt, iedereen naar zijn/haar favoriete muziek luisteren. Er worden dan namelijk meerdere soorten muziek afgespeeld. Er kunnen daarvoor DJ’s geregeld worden of muziek via de laptop of smartphone afgespeeld worden. Een silent disco huren is niet heel duur en je kan het op iedere locatie regelen, zoals thuis, in een club of café, op een festival, boerderij of in een gymzaal. Het enige waar je op moet letten is dat de ruimte groot genoeg is voor het aantal personen, zodat ze genoeg ruimte hebben om te dansen. Verder heeft het als voordeel dat de koptelefoons wel 8 uur meegaan en de zenders een bereik tot wel 200 meter hebben. Genoeg voordelen dus aan een silent disco.

Een silent disco huren

Een silent disco kan je het beste huren, zeker bij eenmalig of weinig gebruik. Het kopen ervan is namelijk veel duurder. Je kan de koptelefoons al vanaf 6 stuks huren en zoveel als je maar wilt. Het aantal zenders kan je ook kiezen, waarvan je er maximaal 3 kan huren. De koptelefoons zijn voorzien van een hoge geluidskwaliteit in vergelijking met de speakers op een standaard feestje. Ook kan iedereen zijn eigen volume bepalen, waardoor gehoorbeschadiging voorkomen kan worden en ze ondertussen met elkaar kunnen praten. Om een silent disco te organiseren moet je een aantal zaken regelen. Je regelt de locatie, hapjes en drankjes, eventueel sta- en bartafels en de decoratie. De decoratie kan je er ook bij huren, denk aan een rookmachine en ledverlichting. Hier kan je zelf ook een thema bij verzinnen, zoals een piraten party. Vervolgens moet je de muziek kiezen, wat ook een DJ of meerdere DJ’s kunnen zijn. Daarnaast moet je de zender installeren, wat wel eenvoudig is. Het werkt namelijk hetzelfde als het pluggen van je oordopjes in een laptop of smartphone. Verder kan je de silent disco ook nog voor meerdere dagen huren, dus stel je wilt het voor meerdere klassen op school regelen, dan is dat mogelijk. Aan het einde van het feestje kan je de silent disco set eenvoudig en gratis retourneren. Een silent disco huur je al tegen een scherpe prijs bij silentdiscosethuren.nl. Wacht dus niet langer en boek snel!

De leukste kinderkleding jasjes

De leukste kinderkleding jasjes

Hij er is niets leuker dan je kinderen huilen en de leukste kleertjes. Het is de leeftijd waarin ze sowieso veel van kleding zullen moeten wisselen. Ze goeie namelijk nu als kool en hebben om de haverklap een andere kleding maat. Als je dan toch steeds nieuwe kleding moet aanschaffen, dan ook maar meteen kleding die er hartstikke leuk en divers uit ziet, nietwaar? Zeker als je bedenkt dat de meeste kinderen graag buiten spelen op een dagelijkse basis. Dit betekent dat ze snel vies kunnen worden maar ook De kleding snel beschadigd kan worden door allerlei activiteiten die van tevoren nooit kunnen worden uitgedacht. Daarom is het belangrijk dat ondanks het feit dat je vaak nieuwe kleding voor je kinderen moet kopen, dat de kleding van kwalitatief hoogwaardig materiaal is gemaakt. Er zijn ook nog een aantal andere belangrijke factoren die komen kijken bij het beslissen welke kleding het beste is geschikt voor jouw kind. Naast kwaliteit komt het uiterlijk steevast terug. Het is ook wel een heel belangrijk onderdeel als het gaat om de leukste kinderkleding. Kijk bijvoorbeeld naar de leukste kinderkleding jasjes. Waar moet je zoal op letten?

koko noko jas

De voordelen van een koko noko jas

Een kinderjas van koko noko jas Onderscheidt zich op meerdere fronten in van andere merken kleding. Om te beginnen onderscheiden zij zich op het gebied van design en ontwerp. In getraind oog ziet al snel dat het gaat om een jas van koko noko. Dit is af te zien aan het leuke en speelse ontwerp dat het merk typeerd. Er is een groot scala aan verschillende ontwerpen en design’s beschikbaar als het gaat om jassen van dit merk. Maar ook op het gebied van materialen is er een groot aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit ruim assortiment regen jassen, zomerjassen en vrijetijds jassen. Maar ook de kwaliteit is geen ondergeschoven kindje bij dit merk. Elke jas van dit merk voldoet aan hoge kwaliteit normen. Dit betekent dat de jas potentieel een langere periode mee zal kunnen gaan, ondanks intensief gebruik. naast de kwaliteit en de diversiteit in design zijn deze jassen ook zeer betaalbaar.

3 VOORDELEN VAN KINDEROPVANG IN UTRECHT

3 VOORDELEN VAN KINDEROPVANG IN UTRECHT

Het hebben van een baan én een gezin is allang niet meer ongewoon. En dat opa of oma een dag of meerdere per week op de kleinkinderen past is ook vrij gangbaar. Maar wat als je nu geen familie of vrienden hebt die jouw kind opvangt tot wanneer jij terug bent van het werk? En heb je niet de mogelijkheid om deeltijd te werken?

Als je als ouder of verzorger twijfels hebt om je kind bij een dagopvang te brengen, is dat begrijpelijk. De beslissing om al dan niet te kiezen voor een opvang voor je kind is niet zomaar even genomen. Dat moet je goed overwegen en onderzoeken welke vorm van opvang voor jouw kind en jouw situatie de beste is. Onderzoek en kies een kinderopvang die goed aansluit op jouw opvoedstijl en jouw normen en waarden meegeeft.

BSO SOEST

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden in opvang die de zekerheid en flexibiliteit bieden die voor jou belangrijk zijn. Denk hierbij aan de mogelijkheid om hele -of halve of zelfs driekwart dagen op te vangen. De meeste kinderdagverblijven bieden ook Buitenschoolse opvang (BSO) aan, zoals bij Topkids. Dit biedt jou zekerheid voor je kind en tegelijkertijd flexibiliteit om je werk te doen.

Hieronder 3 belangrijke voordelen van kinderopvang voor je kind:

1. Het kind staat centraal

De begeleiding van kinderen wanneer ze naar een kinderopvang gaan staat erom bekend heel goed te zijn. De medewerkers die werkzaam zijn in een kinderdagverblijf hebben hart voor de kinderen en zullen alles doen om een veilige, warme en prettige omgeving te creëren.

2. Stimulering van de ontwikkeling van kinderen

De verschillende programma’s in een kinderdagverblijf zijn speciaal gericht op de ontwikkeling van je kind. De kinderen worden gestimuleerd op verschillende fronten. Niet alleen wordt er veel met de kinderen gepraat, kinderen leren ook delen, samenspelen en voor zichzelf op te komen. Dit is een belangrijk aspect voor een kind in de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Ook wordt door activiteiten zoals dans en lezen de creatieve en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd.

3. Een andere omgeving in het verlengde van thuis

Omdat de kinderopvang een andere omgeving is dan thuis, zal je kind ervaren dat er ook een andere wereld bestaat dan het vertrouwde thuisfront. Er gelden misschien ook andere regels dan thuis. Wanneer je kind zich veilig en vertrouwd voelt in het kinderdagverblijf, zal dit helpen het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van je kind op te bouwen.

Dit alles bij elkaar vormt een goede basis voor het sociale gedrag en zelfvertrouwen van je kind in zijn of haar verdere leven.

Hoe draag je bij aan een gezonde mond voor jouw kind?

Hoe draag je bij aan een gezonde mond voor jouw kind?

Het is belangrijk een gezond gebit te hebben want dit vormt de basis voor een gezond lichaam. Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk zijn of haar eigen tanden houden dus het is zaak dat je deze goed verzorgt. Ook de tanden van je kind zijn belangrijk. Zeker als je kind begint met wisselen en aan het volwassen gebit toe is, is een goede verzorging essentieel want je kind moet er per slot  van rekening wel heel zijn leven mee doen.  

Slechte adem door een vieze tong of amandelsteentjes 

Een slechte adem of vieze smaak in de mond wil nog wel eens voorkomen. Dit kan allerlei oorzaken hebben dus het is belangrijk te kijken waarom je een slechte adem hebt. Soms kan dit liggen aan iets dat je net gegeten hebt maar ook aan problemen in de mond zoals een beslagen tong of amandelsteentjes. De aanslag op je tong wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van slechte bacteriën die een witte waas creëren. De tong kijkt dan niet meer zo mooi roze en op die manier kan een slechte adem ontstaan.  

Leer je kind zo vroeg mogelijk hoe het gebit verzorgd moet worden 

Een slechte adem voorkomen is niet zo moeilijk, ook niet bij je kind. Kies om te beginnen voor voeding die gezond is en die geen schadelijke invloed heeft op het gebit van je kind. Dit betekent niet teveel suiker maar ook geen producten die een sterke smaak hebben. Leer je kind goed hoe het gebit verzorgd dient te worden. Niet alle kinderen zijn even dol op tandenpoetsen en willen er nog wel eens een potje van maken of het helemaal overslaan,  maar ze zullen er op latere leeftijd alleen maar profijt van hebben als je ze goed aanleert hoe je je gebit het beste verzorgt.  

Laat je kinderen het gebit op de juiste manier verzorgen 

Leer je kinderen dat niet alleen poetsen belangrijk is maar zorg er ook voor dat ze goed flossen, de tong reinigen en leren spoelen met mondwater. Kies alleen natuurlijke producten zodat deze geen schade aan de tanden en de rest van de mond kunnen toebrengen en zorg ervoor dat ze deze op de juiste manier gebruiken. Neem ze ieder halfjaar mee naar de tandarts voor controle en zorg voor voldoende fluoride om hun tanden sterk te maken. Verzorgt je kind vanaf jonge leeftijd het gebit op de juiste manier, dan zal het daar op latere leeftijd alleen maar profijt van hebben.