Eerste hulp bij een schooltas uitzoeken

Het nieuwe schooljaar gaat alweer bijna van start en dat betekent dat het ook weer tijd is voor een nieuwe schooltas. Maar voor welke kies je dit jaar? Wij helpen jou de juiste tas uit te zoeken.

Welke schooltassen zijn helemaal in dit jaar?

Met een schooltas volgens de laatste modetrends scoort jouw kind punten bij zijn of haar klasgenoten. Tassen die het altijd goed doen zijn de rugzakken van Kipling en Eastpak. Wil je een ander merk? Hier vind je meer schooltassen.

Comfort is ook zeer belangrijk

De nieuwe tas voor jouw kind dient niet alleen mooi te zijn, maar ook comfortabel en ergonomisch. Jouw kind draagt dagelijks veel boeken en andere gadgets in zijn of haar schooltas. Deze moet dus sterk zijn, maar ook voldoende steun geven aan de rug. Zo voorkom je rugklachten in latere jaren!

Hoe kies je jouw nieuwe tas?

Kies jouw tas niet alleen uit op design en kwaliteit, maar denk er ook om dat alles wat je nodig hebt erin kan. Je kunt nog zo’n mooie tas aanschaffen, maar als de laptop er niet in past, dan heb je er helaas niks aan.

Het soort tas

Er zijn verschillende soorten tassen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de rugzak of de schoudertas. Kies altijd voor een rugzak als er veel gewicht in de tas komt te zitten. Hierdoor wordt het gewicht beter verdeeld over de rug. Hoeft jouw kind alleen een laptop mee? Kies dan een goede laptoptas met extra opbergruimte. Fietst jouw kind naar school of zijn ze lang onderweg? Dan is een waterdichte tas absoluut geen overbodige luxe. Om het nog comfortabeler te maken op de fiets, kun je ook denken aan een tassendrager of fietstassen.

Waar haal je een goede schooltas?

Er zijn veel leuke winkels die je kunt bezoeken om een tas uit te zoeken. Natuurlijk kun je ook online een nieuwe tas uitzoeken zoals bij Talens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *