Je bent bevallen, maar hoe nu verder?

Na je bevalling heb je opeens een nieuw lid in je gezin. In het begin zal het vast even lastig zijn om je draai te vinden, er moet zoveel gebeuren. De baby moet borstvoeding of je kan er ook voor kiezen om dit niet te doen. Een hoop beslissingen en werk, gelukkig is het allemaal erg leuk en krijg je er iets moois voor terug. Als het zo nieuw is wil je vaak veel tips, daarom dit blog. Lees hier alle borstvoeding tips.

Waarom de keuze voor borstvoeding

Er zijn veel redenen om te kiezen voor borstvoeding, het heeft voordelen voor je kind maar ook voor jou als moeder. De melk zal er altijd zijn en ook altijd op de goede temperatuur. Zo hoef je niet na te denken of je wel melk in huis hebt voor je kindje of als je weg gaat. Het is er altijd.

Een goede borstvoeding tip is dat voeding geven aan de borst helpt met het herstellen van je baarmoeder. Er komt namelijk een bepaald hormoon vrij wanneer je kindje begint te drinken, dit hormoon helpt met het herstellen.

Waarom borstvoeding goed is voor je kindje

In borstvoeding zitten veel voedingsstoffen en antistoffen die helpen het afweersysteem van je kind te versterken. Door deze stoffen zal je kind niet snel allergieën krijgen of ziek worden. Als de baby ouder wordt veranderd zijn eetpatroon ook. Dan moet er ander soort melk komen, bij borstvoeding veranderd dit vanzelf mee.

De melk uit de borst is goed voor de maag en darmen, beter dan kindermelk uit de winkel. Het zuigen aan de borst heeft ook nog een goede werking, dat is namelijk erg goed voor mond- en kaakspieren op deze manier worden die namelijk getraind.

Borstvoeding tips

Goede borstvoeding tips zijn borstvoeding cursussen volgen dit doe je al voor je bevalling. Zorg ervoor dat je iemand meeneemt die je steun geeft, dit helpt in het proces. Bijvoeding aan je baby geven? Doe dit alleen als de baby niet goed genoeg drinkt aan de borst of als de baby achter in gewicht blijft.

Stel je geeft toch bijvoeding aan je baby zorg er dan voor dat je dat op een andere manier doet dan met een fles in de eerste weken. Het kan namelijk zo zijn dat je baby dan niet meer uit de borst wilt drinken. Na 6 weken kan je overstappen op een fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *