Kiekjes

Het is een grote hobby van me: foto’s maken. Of zoals mijn oma zegt: kiekjes. Ik heb er verder geen cursus voor gevolgd, laat staan een opleiding voor gedaan. Dus ik zeg met klem dat ik een hobbyist ben. Ik ga niet aan de gang met een professioneel toestel, maar maak ze gewoon met mijn telefoon. Het geheugen op mijn telefoon moet ik dus regelmatig legen. Dan gaan ze allemaal naar de externe harde schijf van mijn computer. Elk jaar ga ik door alle foto’s die ik de twaalf maanden daarvoor gemaakt heb en dan mag ik van mezelf maximaal 100 foto’s selecteren. Het is leuk het jaar in foto’s voorbij te zien komen. Het valt me daarbij altijd weer op hoe snel je bepaalde dingen weer vergeet. Af en toe blader ik door eerdere albums die ik heb laten afdrukken en dan moet ik weer erg lachen om bepaalde foto’s of realiseer ik me dat ik een bepaalde vriendin al een tijd weer niet gezien heb. Het is dus voor meerdere dingen goed!

Je eigen beeltenis

Overigens is het wel steeds moeilijker om alle memorabele kiekjes te verzamelen. Vrienden maken namelijk ook geregeld wat foto’s, waardoor je ook heel wat foto's via e-mails of apps krijgt of van sociale media moet plukken. Ik ben namelijk niet zo’n selfieliefhebber, dus tussen de foto’s die ik zelf maak, zitten weinig kiekjes met mezelf erop. Dan is het toch leuk om af en toe foto’s van anderen bij mijn albums te voegen, zodat ik later als ik een oud omaatje ben me nog kan herinneren hoe ik er vroeger uitzag. Dat brengt me op de volgende gedachte: vrouwen kunnen erg kritisch over zichzelf zijn, zeker over hoe ze op foto’s staan. Maar waarschijnlijk zal je later terugkijken en jezelf afvragen waar je je eigenlijk druk over maakte. Als ik nu namelijk foto’s terug zie uit mijn tienertijd, dan overkomt mij hetzelfde. Ik weet nog goed waar ik onzeker over was, maar zie ik foto’s uit die tijd dan zie ik het probleem totaal niet meer. We zijn dus veel harder naar onszelf dan nodig is!

De bomen en het bos

Laatst was ik toe aan een nieuwe telefoon en abonnement. Ik vind dat altijd wel een gedoe, want er zijn zoveel keuzes dat ik al gauw door de bomen het bos niet meer zie. Daarom besloot ik op een gegeven moment om gewoon naar een goede vergelijkwebsite te gaan en daar mijn keuze te maken. Niet meer zelf eindeloos vergelijken en moeilijk doen en ondertussen uren bezig zijn met de beste telefoon en het goedkoopste abonnement uit te zoeken. Voor mij zijn maar een paar dingen belangrijk bij mijn telefoon. Ik moet er mooie foto’s op kunnen maken! En er moet natuurlijk behoorlijk wat geheugen op zitten. Ik heb daarom voor een huawei abonnement gekozen. Er zitten veel functionaliteiten op en de prijs is in verhouding met die kwaliteit erg goed. Ik heb er al heel wat mooie kiekjes mee gemaakt!