Werken en de ziekenboeg

Sinds afgelopen donderdag zitten we met een ziekenboeg thuis. Drie kleine kinderen waarvan er twee naar school gaan. Op school zwerven allerlei virussen rond en dat vraagt soms om een ziekenboeg. Vermoeiend en zielig. Uitzieken is het enige wat helpt met als beste remedie slapen.

Oudste heeft waterpokken

Nadat ik een dag op de vergaderlocatie Amsterdam heb gewerkt kom ik bekaf thuis. Via onemeeting.com sluit ik mijn locatie af en plof ik op de bank neer. Even bijkomen. Dan ineens komt mijn dochter naar me toe met de vraag ‘Wat is dit mama?’. Haar romp zit helemaal onder de kleine rode bultjes gevuld met vocht. Waterpokken. Op school heerst het en het was dus afwachten wanneer onze kinderen het krijgen. Nu dus. Niet teveel aandacht aangegeven en die avond heeft ze lekker geslapen en had ze nergens last van. De volgende morgen kreeg ze hoge koorts en begonnen de bultjes zich te vermenigvuldigen. Razend snel gaat dat. Binnen een paar uur tijd zaten de bultjes overal op haar lichaam. Op haar hoofdhuid, gezicht, romp, armen, benen en voeten. De bultjes waren vrij groot en allemaal gevuld met vocht. Dit is het moment dat de waterpokken zeer besmettelijk zijn.

Toch maar even de dokter bellen. Helaas, die kon niet helpen. Waterpokken zijn zeer besmettelijk en dan moet er echt uitgeziekt worden. Goed opletten op de hygiëne en hopen dat onze andere twee kinderen het niet krijgen.

Nu ook nog de jongste

Gek genoeg beginnen de ziektes van kinderen altijd in het weekend. En altijd als de dokter niet bereikbaar is. Vrijdag om 17.15 uur. De jongste heeft het nu wel erg benauwd. We maken ons toch een beetje zorgen aangezien hij erg piept met adem halen. We bellen de huisartsenpost en ze willen hem toch even nakijken. Snel bel ik mijn moeder met de vraag of ze even op kan passen want we willen altijd graag met zijn tweeën naar de dokter. Vier paar oren horen tenslotte altijd meer dan twee. Mijn moeder arriveert snel en wij vliegen de deur uit. Het ziekenhuis is om de hoek bij ons dus we lopen er zo heen. Nadat hij is nagekeken krijgen we de uitslag dat hij inderdaad erg benauwd is en ze willen hem vernevelen. Een klein mondkapje wordt over zijn mond geplaatst en een apparaat begint een heel hard irritant geluid te maken. Uit het mondkapje komt stoom in combinatie met een medicijn wat zijn luchtwegen opent. Na 5 minuten is het klaar en wordt hij weer helemaal nagekeken. De verneveling heeft niet echt veel geholpen en we krijgen het advies om elke 4 uur ventolin te geven middels een puffer. Mocht er geen verbetering optreden dan moeten we weer bellen. Het is altijd zo zielig om te zien hoe die kleintjes vechten tegen de ziektes. Maar gelukkig knappen ze ook altijd snel weer op.